LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatas XVI

Panevėžyje  – XVI atviras Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas
 

Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija su partneriais 2016 m. balandžio 15–17 d. Panevėžyje organizuoja jau XVI (vyksta nuo 2001 m.) atvirą Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatą. Jame dalyvaus per 30 profesionalų ir mėgėjų orkestrų iš Lietuvos ir Latvijos, vyks parodos, konferencijos, susitikimai su kompozitoriais, meistriškumo kursai ir koncertai, kurie yra nemokami.

Balandžio 16 d. 13.00–14.30 val. Panevėžio muzikos mokykloje (Vilniaus g. 2) vyks Tom Hutchinson (Anglija) meistriškumo kursai kornetininkams, Steven Legge (Anglija) kursai trombonininkams, althornininkams, baritonininkams ir kitiems; 15.00–18.00 val. – meistriškumo kursai orkestrų vadovams ir dirigentams su Piet Visser (Nyderlandai).

Čempionato dalyvius vertins tarptautinė komisija iš Nyderlandų Karalystės, Anglijos, Estijos ir Lietuvos. Baigiamuosiuose koncertuose pasirodys du orkestrai ir solistai.

Čempionato kviestinė žvaigždė – Europoje ir visame pasaulyje žymus šiuolaikinis kompozitorius, dirigentas, pedagogas, smuikininkas ir klarnetininkas Carl Wittrock.

Kūrinius jis rašo nuo 1985 m., daugiausia – pučiamųjų instrumentų ir fanfariniams orkestrams. Konkurso C kategorijos orkestrai atliks jo kūrinį „The Affrican Connection“, D kategorijos – „The Power of the Megatsunami“.

Susitikimas su C. Wittrock vyks balandžio 14 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikos inovacijų centre.

Kompozitorius apie kūrybą: „Su kiekviena nauja kompozicija ieškau kažko, kas apžavėtų tiek muzikantus, tiek klausytoją. Manau, kad įkvėpimas yra svarbiau nei inovacijos“.

 

Baigiamųjų koncertų programa
 


 
 Balandžio 15 d. 19 val. Lietuvos kariuomenės orkestro ir solistų koncertas Panevėžio bendruomenių rūmuose

Dirigentai – mjr. Egidijus Ališauskas ir C. Wittrock, solistai: T. Hutchinson (Anglija) – kornetas, Indrė Jonaitytė – kornetas, Džiugita Bilevičiūtė – Es kornetas, Tautvydas Kasperavičius – bosinis trombonas, Mindaugas Akelis – eufonija, Viktoras Kusas – klarnetas, Dainius Verbickas – bosinis klarnetas.



Balandžio 16 d. 19 val. orkestro „Kybartai“ ir solistų koncertas Panevėžio kino centre „Garsas“

Dirigentai – Donatas Ziegoraitis ir C. Wittrock, solistai – Laura Ziegoraitytė – vokalas, Domas Ziegoraitis – saksofonas, pasirodys pasaulio aviamodelių čempionas Donatas Paužuolis.

XVI Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate – tarptautiniame orkestrinės muzikos savaitgalyje Panevėžyje – dalyvaus per 30 profesionalių ir mėgėjų orkestrų iš Lietuvos ir Latvijos, daugiau nei 800 muzikantų ir profesionalių atlikėjų iš visos Europos.