Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Visa mokykla šoka 2017

 

 

Tradicinį šokį puoselėjančios Lietuvos mokyklos konkursas
Visa mokykla šoka

Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija 2016 m. rudenį pakelbė naują Tradicinį šokį puoselėjančios Lietuvos mokyklos konkursą „Visa mokykla šoka“.

Išaukštinti tradicinį šokį – toks sumanyto konkurso tikslas. Pastaraisiais metais jaunimo susidomėjimas liaudies šokiais pastebimai auga: daugelyje mokyklų vyksta vakaronės, buriasi šokių klubai, kur jauni žmonės smagiai leidžia laisvalaikį, kuria šventinę nuotaiką, bendrauja – taigi belieka šiam tikslui sutelkti visas pajėgas.

Konkursas „Visa mokykla šoka“ kviečia tai daryti drauge! Nesudėtingi ir tikrai smagūs mūsų liaudies šokiai gali vienam vyksmui sutelkti didelį būrį jaunų žmonių, juos vienyti, stiprinti savos kultūrinės tapatybės pajautą, jos vertės suvokimą, užtikrinti šiuolaikinių vaikų ir jaunimo domėjimąsi savo krašto tradicine kultūra.

Šis konkursas išsiskiria iš kitų tuo, jog pagrindinis jo organizavimo tikslas ne tame, kad išryškintume geriausius, gabiausius šokėjus, o tame, kad įvertintume visos mokyklos bendruomenės pastangas ir veiklą populiarinant tradicinį šokį mokyklinio amžiaus jaunimo tarpe.

Raštas
Paraiška
Nuostatai
Rekomenduojami šokiai, rateliai ir žaidimai
Konkurso eiga
Priedas Nr. 1
Priedas Nr. 2
Nugalėtojai
Renginiai