Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Akcija „Visa Lietuva šoka 2021“

 

 

Akcijos „Visa „Baltica“ šoka 2021“ pristatymas-kvietimas

 

 

Džiaugdamiesi beveik sugrįžusiu į savo vėžes gyvenimu ir galimybe laisvai išeiti į viešąsias erdves, skelbiame, jog smagi ir turininga akcija „Visa Lietuva šoka“, šį rudenį peraugusi į akciją „Visa „Baltica“ šoka“, vyks rugsėjo 22-ąją, Baltų vienybės dieną. Šiais metais, Lietuvai organizuojant Baltijos šalių forumą „BALTICA-Web – 2021“, akcija taps tradicinių šokių švente, vienijančia ne tik Lietuvos, bet visų trijų Baltijos šalių šokėjus.

Verta prisiminti, jog ši jau šešis kartus vykusi akcija sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo, prie jos įgyvendinimo prisidėjo daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų iš beveik visų Lietuvos savivaldybių, taip pat užsienio lietuviai iš Jungtinės Karalystės, Velso, Vokietijos, Norvegijos, dalyvavo ir šalies lopšelių-darželių bei mokyklų ugdytiniai. LNKC turimais duomenimis, akcijos dieną per 100 šokių švenčių vyksta aikštėse, kiemuose, salėse ir kitose visuomenei atvirose erdvėse – čia bendrai veiklai kultūros ir švietimo specialistai bei tradicinio šokio entuziastai suburia per 20 tūkstančių akcijos dalyvių ir stebėtojų.

Džiaugiamės galimybe šiais metais pakviesti bendram pasišokimui ir mūsų kaimynes – Baltijos šalis – Latviją ir Estiją. Akcija „Visa „Baltica“ šoka“ taps vienu iš baigiamųjų, kulminacinių forumo „BALTICA-Web – 2021“ gyvų renginių.

Forumo tema – apeiga – skleisis ne tik mokslinėje, meninių programų dalyse, bet ir šokių akcijos metu: kiekviena šalis pristatys ir mokys visus dalyvius savųjų apeiginių šokių. Taip pat bus mokoma smagių, lengvai išmokstamų Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasilinksminimo šokių. Lietuva pristatys šokius iš visų penkių etnografinių regionų (po vieną iš kiekvieno), tuo pačiu atskleisdama ir jų rūšių įvairovę. Bendras visoms Baltijos šalims šokis – valsas.

Skelbiame informaciją apie tai, kur ir kada norintieji gali pašokti: 

2021 m. akcijos „Visa Baltica šoka" renginių vietos

Siūlomų regionų šokių vaizdo pavyzdžius rasite LNKC mediatekoje:  

https://www.youtube.com/watch?v=hpni8Cjr53o&list=PLE_-HzqQ1wkCRZd17HJnCTmFQrwUuSaDr

Ieškoti galima ir „YouTube“ svetainės paieškos laukelyje įvedus raktinius žodžius „Visa „Baltica“ šoka“.

Folkloro, tautinių šokių ir kitus kolektyvus, šokių klubų narius, visus mokančius ir mėgstančius tradicinius šokius kviečiame būti karštais šios akcijos dalyviais – ir patiems be jokių išlygų joje dalyvauti, ir pakviesti, paraginti savo bičiulius, šeimas, gimines, o akcijos metu mokyti ir šokdinti visus šokio smagumo dar nepatyrusius žiūrovus, praeivius ar kitus renginio akiratyje atsidūrusius, nuo mažo iki senolio, nuo ūkininko, verslininko iki politiko... Įsisukime viename, bendrame, visus susiejančiame šokio sūkuryje!


 

Daugiau informacijos:  Audronė Vakarinienė, tel.: (8 5) 212 0570, el.p. folkloras@lnkc.lt