Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Baigėsi regioninės „Aukso vainiko“ parodos
2020-11-18

 

Baigiantis Tautodailės metams, baigėsi ir regioninės „Aukso vainiko“ parodos. Nors šie metai pažėrė netikėtumų ir staigmenų, tai apsunkino tik organizatorių darbą. Tautodailininkai šypsojosi ir kalbėjo, kad visuotiniai karantinai jiems tik į naudą – niekas netrukdo darbuotis savo dirbtuvėse.

Nepaisant susiklosčiusios padėties, tiek rajoninės, tiek regioninės parodos įvyko. Šiais metais vertinimo komisija vyko į 11 regioninių parodų ir į finalinę parodą atrinko 32 autorių darbus. Tikimasi, kad bus galimybė ją gyvai aplankyti gruodžio mėnesį.

Konkursinės liaudies meno parodos organizatoriai linki visiems geriausiems regionų meistrams sėkmės finale, taip pat kūrybinio įkvėpimo ateinančiais metais.

Išsaugoti vertingiausius tradicinės lietuvių liaudies dailės bruožus šiandienos kultūroje, paskatinti visų dailės šakų kūrėjus dažniau ieškoti įkvėpimo senosiose tradicijose, drąsiai, savaip jas interpretuoti ir kurti – tokį ypatingą uždavinį iškėlė nuo 2005 m. Lietuvos nacionalinio kultūros centro rengiamas konkursinių parodų ciklas. Šis sumanymas davė gražių vaisių – Lietuvoje netrūksta talentingų meistrų, regioninėse „Aukso vainiko“ parodose, kasmet rengiamose visose Lietuvos apskrityse, dalyvauja ir įspūdingas savo kūrinių kolekcijas visuomenei pristato per 500 tautodailininkų.