Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Jungtinis tūkstančio atlikėjų choras Pasvaliui dovanos įspūdingą šventę
2023-05-22

 

Jau šį penktadienį prasidėsiantis ir tris dienas Pasvalio krašte skambėsiantis Šiaurės Lietuvos chorų festivalis žada būti itin garsus – savo pasirodymais žiūrovus džiugins keturiasdešimt Lietuvos chorų, Lietuvos kariuomenės orkestras, solistai Vytautas Juozapaitis, Asta Kriščiūnaitė, atlikėjas Saulius Petreikis ir „SP World Orchestra“.

Šiaurės Lietuvos chorų festivalis, kuriuo siekiama puoselėti chorinio dainavimo tradicijas, stiprinti šio žanro kolektyvų gyvavimą ne tik Aukštaitijos regione, bet ir visoje Lietuvoje, – vienas svarbiausių pasirengimo 2024 m. šimtmetį minėsiančiai Lietuvos dainų šventei „Kad giria žaliuotų“ etapų.

Penktadienį, gegužės 26 d., 18 val. Pasvalio kultūros centre vyks festivalio atidarymo koncertas, kuriame dalyvaus šiemet 10-ies metų sukaktį minintis Pasvalio choras „Canticum novum“. Koncerte muzikines improvizacijas atliks žymus pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis kartu su „SP World Orchestra“.

Šeštadienį, gegužės 27 d., 18 val. Didžiajame festivalio koncerte Pasvalio kultūros ir poilsio parke jungtinis tūkstančio atlikėjų choras kartu su Lietuvos kariuomenės orkestru, solistais Vytautu Juozapaičiu ir Asta Kriščiūnaite atliks gražiausius mūsų aukso fondo kūrinius ir dainas iš būsimos Lietuvos dainų šventės repertuaro. Koncerte pasirodys ir instrumentinė grupė „Four man“. Renginį ves iš Pasvalio kilę televizijos ir radijo laidų vedėjai Jonas Nainys (Jovani) ir Rasa Murauskaitė-Juškienė.

Sekmadienį, gegužės 28 d., festivalio koncertai pasklis po visą Pasvalio kraštą bei Pakruojo ir Biržų rajonus – chorų pasirodymai vyks Kriklinių, Linkuvos, Lygumų, Pumpėnų, Saločių, Vaškų miestelių bažnyčiose, Pajiešmenių ir Valakėlių kultūros skyriuose, Vabalninkų kultūros namuose.

Visi festivalio renginiai nemokami. Festivalį rengia Pasvalio kultūros centras kartu su partneriu Lietuvos nacionaliniu kultūros centru.