Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Tauragės dainų šventė 2022

 

Tauragės apskrities dainų šventė

„Karšuvos žemės vaikai“

2022 m. birželio 3 d.

 

 

Tauragės krašto dainų šventėje atgimė Karšuvos žemės istorija. Dainų šventė „Karšuvos žemės vaikai“ vyko birželio 3 d. Tauragės vasaros estradoje. Slėnyje ant Jūros upės vingio susipynė praeitis ir dabartis – beveik trys tūkstančiai atlikėjų šokiu, muzika, daina pasakojo istoriją apie šio krašto žmones.

Programoje dalyvavo šiuolaikinių ir liaudies šokių, folkloro kolektyvai, pučiamųjų instrumentų orkestrai, chorai, vokaliniai ansambliai. Unikalų reginį kurė įspūdingos šokėjų kompozicijos, gamtos garsų, muzikos ir balso dermė, specialieji ir vaizdiniai efektai. Lygiagrečiai plėtojamos susipynė dvi siužetinės linijos – praeities ir šiandienos. Renginio kulminacija tapo įspūdingas Lietuvos akrobatinių skrydžių grupės ANBO pasirodymas.

„Po 13 metų į mūsų kraštą grįžo Tauragės apskrities dainų šventė. Tai džiugus įvykis, nes Dainų šventė neabejotinai yra reikšminga, ilgametę istoriją turinti tautos tradicija, kurianti vienybės, artumo jausmą. Tam, kad prisimintume čia gyvenusius protėvius, pasijustume didelės šeimos, giminės dalimi, buvo atgaivintas jau primirštas, XIII a. minimas lietuvių istorinės žemės – Karšuvos – pavadinimas. Ši šventė buvo skirta tiems, kurie čia gyveno prieš mus, savo kūrybingumu, lietuvybės puoselėjimu, žiniomis ir darbais garsino ir turtino šį kraštą, – pasakojo šventės režisierius Gintaras Zareckas. – Mes saugome ir didžiuojamės savo praeitimi, semiamės išminties iš protėvių, sekame jų pavyzdžiu ir drąsiai galime sakyti, kad esame verti jų priesakų. Juk visi esame Karšuvos žemės vaikai“.

2022 m. Dainų šventę „Karšuvos žemės vaikai“ rengė Tauragės kultūros centras kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru bei Tauragės, Jurbarko, Šilalės rajonų ir Pagėgių savivaldybėmis.

Tauragės kultūros centro nuotraukos