Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano šeimos Kūčios“
2020-12-21

 

Rėdos ratas nepaliaujamai sukasi vis artėdamas prie gražiausių metų švenčių, kuomet vėl iš naujo auginsime vidury lauko obelėlę - pasaulio medį, vėl kartu tversime iš naujo pasaulį, atiduodami skolas, atleisdami skaudulius ir priimdami į save sugrįžtančią šviesą. Šie metai tikrai buvo kitokie nei įprastai. Bet kad ir kokie jie neįprasti – negalime sakyti, kad blogesni. Šie metai priminė mums tikrąsias vertybes, mokė nustoti skubėti ir pastebėti tuos, kurie yra šalia mūsų. Būtent apie tai kalbame kiekvienais metais artėjant Kūčioms.

Tikime, kad šiais metais visi turėjome daugiau laiko sau, savo namams, todėl ir Kūčių vakaras gali būti apipintas namų jaukumu ir pačių artimiausių žmonių šiluma. Todėl vėl kviečiame dalyvauti konkurse „Mano šeimos Kūčios“.

Į UNESCO globojamą Lietuvos Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą įtraukti reiškiniai mus pasiekė karta iš kartos, ir šiandien jie mums išskirtinai svarbūs. Į šį sąvadą įrašytos ir nacionaline vertybe paskelbtos Kūčios.

Šios tradicijos gyvybingumą galime užtikrinti visi drauge! Kviečiame ne tik švęsti jas tėvų ir senelių papročiu, bet ir nufotografuoti ar nufilmuoti savo šeimos Kūčių šventę – stalą, patiekalus, vakarienės eigą, dienos papročius.

Jūsų atsiųsta medžiaga bus kaupiama ir panaudota tradicijos išsaugojimo tikslais, o pristačiusieji įdomiausią, informatyviausią šeimos Kūčių dienos vaizdinę medžiagą sulauks prizų.

Medžiagą – 5–10 nuotraukų ir / arba iki 20 min. vaizdo įrašą, jei galite, nedidelį šventės aprašymą, nurodant šeimą, jos gyvenamąją vietą, kontaktinio asmens vardą, telefoną ar elektroninį paštą – siųskite iki 2020 m. sausio 12 d. el. paštu: asta.valiukeviciene@lnkc.lt (filmuotą medžiagą – per wetransfer.com).

Kilus klausimų, teiraukitės Astos Valiukevičienės, tel. (8 5) 261 35 53