LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Kviečiame dalyvauti lietuvių tautinio kostiumo konkurse „Išausta tapatybė“
2022-07-22

 

Lietuvos nacionalinis kultūros centras atgaivina ir skelbia gražiausio ir autentiškiausio lietuvių tautinio kostiumo konkursą „Išausta tapatybė“. Konkursas vyks 2023 m., tačiau jo dalyviai – tiek asmenys, poros, šeimos, bendrijos, turintys nuosavus kostiumus, tiek meno kolektyvai su jiems priklausančiais kostiumais – jau turėtų pradėti ruoštis renginiui.

Konkursu siekiama skatinti visuomenę gerbti tautinį kostiumą – tautos ir valstybės simbolį, domėtis mūsų protėvių šventine apranga, jos kultūrine ir menine verte, taip pat skatinti žmones įsigyti asmeninius tautinius kostiumus, jais puoštis valstybės, šeimos, bendruomenės švenčių progomis, ir taip saugoti tautos, etninių regionų ir kraštų tapatumą.

Konkursas vyks dviem turais – regioniniu ir nacionaliniu. Bendradarbiaujant su Zarasų, Druskininkų, Prienų, Telšių rajonų, Klaipėdos miesto savivaldybėmis ir kultūros centrais bus surengti Aukštaitijos, Dzūkijos, Mažosios Lietuvos, Suvalkijos ir Žemaitijos regioniniai turai. Nacionalinis turas vyks Vilniuje, ženkliai prisidėdamas, prie liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo) dienos šventimo ir Tautinio kostiumo dienos įtvirtinimo, taip pat – prie Vilniaus 700-ojo jubiliejaus paminėjimo, simboliškai pabrėžiant jo kaip Lietuvos valstybės sostinės statusą.