LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Kviečiame dalyvauti projekte ir įamžinti savo šeimos Kūčias.
2019-12-17

 

Nepaprastai greitai apsisuko metų rėdos ratas. Prieš metus kvietėme dalytis Jūsų namuose dar gyvuojančiais Kūčių papročiais ir tradicijomis. Buvome nudžiuginti Jūsų aktyvumo. Didžiuodamiesi galime sakyti, kad lietuviškos Kūčių tradicijos Vakarų pasaulyje atitikmenų beveik neturi. Kūčių vakarienė – tai didelė šventė skirtingos pasaulėžiūros žmonėms, jaukus, tarpusavio ryšius stiprinantis šeimos susibūrimas. Taigi šiais metais Lietuvos nacionalinis kultūros centras vėl kviečia įamžinti savo šeimos šventę, siųsti nuotraukas ar vaizdo medžiagą ir žada prizų.

Į UNESCO globojamą Lietuvos Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą įtraukti reiškiniai mus pasiekė karta iš kartos, ir šiandien jie mums išskirtinai svarbūs. Į šį sąvadą įrašytos ir nacionaline vertybe paskelbtos Kūčios.

Šios tradicijos gyvybingumą galime užtikrinti visi drauge! Kviečiame ne tik švęsti jas tėvų ir senelių papročiu, bet ir nufotografuoti ar nufilmuoti savo šeimos Kūčių šventę – stalą, patiekalus, vakarienės eigą, dienos papročius.

Jūsų atsiųsta medžiaga bus kaupiama ir panaudota tradicijos išsaugojimo tikslais, o pristačiusieji įdomiausią, informatyviausią šeimos Kūčių dienos vaizdinę medžiagą sulauks prizų.

Medžiagą – 5–10 nuotraukų ir / arba iki 20 min. vaizdo įrašą, jei galite, nedidelį šventės aprašymą, nurodant šeimą, jos gyvenamąją vietą, kontaktinio asmens vardą, telefoną ar elektroninį paštą – siųskite iki 2020 m. sausio 12 d. el. paštu: asta.valiukeviciene@lnkc.lt (filmuotą medžiagą – per wetransfer.com).

Kilus klausimų, teiraukitės Astos Valiukevičienės, tel. (8 5) 261 35 53