LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Kviečiame registruotis į vokalinio žanro specialistų mokymo kursus „Lietuvos nacionalinis jaunimo choras“
2024-03-12

 

Lietuvos nacionalinis kultūros centras antrus metus skelbia jaunų Lietuvos kultūros centrų vokalinio žanro specialistų mokymo kursus „Lietuvos nacionalinis jaunimo choras“. Kursų tikslas – muzikinį išsilavinimą turintiems, neseniai su choru ar vokaliniu ansambliu dirbti pradėjusiems ar kolektyvą burti ketinantiems Lietuvos kultūros centrų darbuotojams suteikti kompetencijas, kurias ateityje jie galėtų pritaikyti dirbdami su kultūros centrų meno kolektyvais.

Mokymų dalyviai bus supažindinti su inovatyviomis ir moderniomis Vakarų Europos lektorių darbo su choru metodikomis, kurios leis keisti nusistovėjusį požiūrį į choro žanrą ir jo raišką, kelti choro prestižą pasitelkiant išplėstines dainavimo technikas, nekonvencionalius atlikimo būdus, buriant bendruomenes ir įtraukiant jas į koncerto atlikimo procesus.

Šiųmečių kursų programoje – Baltijos ir Šiaurės šalių kompozitorių kūriniai. Su choru dirbs choro meno vadovas Povilas Vanžodis, vokalo pedagogė Claudia Reinhard iš Vokietijos. Pagrindinis kursų akcentas – vizitas į Estiją ir bendri koncertai su Estijos nacionaliniu jaunimo choru.

Preliminarus grafikas: gegužės 10–12 d. (Alytus), rugsėjo 20–22 d. (Šiauliai), lapkričio 8–10 d. (Marijampolė), lapkričio 28 – gruodžio 2 d. (Talinas, Estija), gruodžio 14–15 d. (Kaunas, Vilnius). Kursų pažymėjimai bus suteikti dalyvavus visose sesijose.

Dalyvių prašome registruotis iki š. m. balandžio 1 d. adresu: https://forms.gle/eWFzkVZCUco8v9B49.

Kursų dalyviai bus atrinkti ir informuoti iki balandžio 10 d. Dalyvio mokesčio nėra, padengiamos dalyvių apgyvendinimo ir maitinimo išlaidos. 

Projektas rengiamas vykdant 2021–2030 metų Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonės „Aukštos meninės vertės, įvairaus ir įtraukaus kultūros turinio prieinamumo didinimas“ veiklos „Kultūros sektoriaus darbuotojų kvalifikacijos tobulinimas“ Lietuvos nacionalinio kultūros centro projekto „Kultūros centrų darbuotojų kvalifikacijos tobulinimas“ veiklą – „Kūrybinė laboratorija „Nacionalinis jaunimo choras“ („Changing Horizons“).

Informaciją teikia Lietuvos nacionalinio kultūros centro muzikos specialistas Tomas Kreimeris, tel. (8 5) 261 0996, el. p. tomas.kreimeris@lnkc.lt