LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Liaudiškos muzikos ansamblis. Aukso paukštė 2018

Nominacija „Geriausias liaudiškos muzikos ansamblis“

Laureatas

Anykščių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Grieža“. Vadovas Kęstutis Grigaliūnas

 

Anykščių kultūros centro liaudiškos muzikos kapelą „Grieža“ 1998 m. įkūrė Kęstutis Grigaliūnas. Jos pavadinimas kilęs nuo Griežos upelio, įtekančio į Šventąją Andrioniškyje.

Kapela vienija 11 įvairaus amžiaus skirtingų profesijų grojančių ir dainuojančių bendraminčių. „Grieža“ muzikuoja įvairiuose rajono, respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, festivaliuose, Dainų šventėse, miestų ir miestelių renginiuose. Kapela per savo veiklos metus dalyvavo gerai žinomuose renginiuose: liaudiškų šokių konkurse „Klumpakojis“ Klaipėdoje, liaudiškos muzikos kapelų šventėse „Gaida“ Anykščiuose, „Linksmoji armonika“ Utenoje, „Griežk, lietuvi“ Birštone, tarptautiniame liaudiškos muzikos kapelų ir ansamblių festivalyje „Universitas Vilnensis“. Daug kartų dalyvauta LRT laidose „Duokim garo“ ir „Gero ūpo“.

„Grieža“ yra išleidusi dvi kompaktines plokšteles: „Tarp nepražydusių žiedų“ 2005 m., „Širdies pavasaris auksinis“ 2009 m. Kolektyvas kūrybiškai bendradarbiauja su Anykščių liaudiškų šokių kolektyvu „Gojus“ ir žinomais dainininkais Jonu Valucku ir Romualdu Vešiota.

Vadovo kredo: garsinti Anykščių kraštą, suteikti dvasinio peno ir teigiamų emocijų sau ir aplinkiniams, skatinti domėtis ir suprasti liaudiškos muzikos tikrąsias vertybes.