Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Nominacijos

Siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę veiklą, kūrybą, jos reikšmę Lietuvos kultūrai, įvardyti geriausius mėgėjų meno kolektyvus, vadovus, liaudies meistrus, Lietuvos nacionalinis kultūros centras kasmet rengia mėgėjų meno apdovanojimus „Aukso paukštė“, konkursinę liaudies meno parodą „Aukso vainikas“ ir moksleivių liaudies dailės konkursą „Sidabro vainikėlis“.

Prestižinėmis „Aukso paukštės“ nominacijomis už aktyvią meninę veiklą, kūrybos rezultatus įvertinami ir pagerbiami geriausi Lietuvos chorai, teatrai, folkloro, dainų ir šokių ansambliai, liaudiškos muzikos kapelos, šokių kolektyvai, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrai, jų vadovai, tautinei kultūrai nusipelniusios asmenybės.

„Aukso vainiko“ nominacijos įsteigtos siekiant išsaugoti vertingiausius tradicinės lietuvių liaudies dailės bruožus šiandienos kultūroje, paskatinti visų dailės šakų kūrėjus dažniau ieškoti įkvėpimo senosiose tradicijose, jas interpretuoti ir kurti. Tai – svarbiausias šalies tautodailininkų įvertinimas.

Konkurso „Sidabro vainikėlis“ tikslas – skatinti vaikus ir jaunuolius susipažinti su liaudies dailės paveldu, patiems prisiliesti prie medžiagos bei įrankių ir pasitelkus vaizduotę kurti savo vaizdinės ir taikomosios liaudies dailės kūrinius.

Aukso paukštė


Aukso vainikas


Sidabro vainikėlis