LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Orkestrai. Aukso paukštė 2018

Nominacija „Geriausias pučiamųjų instrumentų orkestras

Laureatas

Vilniaus rajono Sekmadieninis vario dūdų orkestras. Orkestro vadovas Tadas Šileika

 

Tai kompozitoriaus ir dirigento Tado Šileikos, kartu su bendraminčiais, įkurtas kolektyvas. Nors orkestras repetuoja Vilniuje, jame muzikuoja orkestrantai kilę iš įvairių visos Lietuvos regionų, kuriuos vienija aistra muzikai ir noras skleisti geras emocijas klausytojams ir savo bendruomenei. Jau penktus savo veiklos metus skaičiuojantis Sekmadieninis vario dūdų orkestras nuolat siekia pateikti publikai konceptualią, Lietuvoje dar negirdėtą ir turiningą programą. Orkestras vykdo muzikinius projektus bendradarbiaudamas ir su kitais kolektyvais bei meno srities atstovais, o taip pat garsina Lietuvos vardą už jos ribų. 2016, 2017 ir 2018 metais dalyvavo  viename iš prestižinių pučiamųjų orkestrų žanro konkurse – Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate ir sulaukė daugybės gerų atsiliepimų iš iškilių šio žanro atstovų. Kolektyvo dalyvavimas čempionate svariai prisidėjo prie sprendimo 2020 metais konkursą rengti Lietuvoje, Palangos koncertų salėje.

Sekmadieninis vario dūdų orkestras taip pat nuolat dalyvauja  Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate. 2017 m. ir 2018 m. D kategorijoje laimėjo I vietą.

2018 m. dalyvavo Lietuvos dainų šventėje „Vardan tos...“, tuo prisidėdami prie šalies pučiamųjų instrumentų orkestrų tradicijų puoselėjimo.