Tarptautinis instrumentinio folkloro festivalis

GRIEŽYNĖ - 2008

2008 m. rugsėjo 10 - 14 d.

 

 

english

 

Festivalis

  Dalyviai 

Programa

Renginiai

Rengėjai

Istorija

Rėmėjai

 

 

Griežynė   
2000  
2004   2006

 

Šiais metais festivalyje laukiami:


Folkloro grupė „ABRA“ – Latvija

Folkloro grupė „Abra“ drauge muzikuoja nuo 2005 metų, tačiau kai kurie muzikantai yra anksčiqu groję kitose folkloro grupėse. Grupę groja dažniausiai instrumentinę muziką dūdmaišiais, koklėmis, lumzdeliais, būgnais ir kitais tradiciniais instrumentais, kiekšiuolaikiškai žvelgdami į autentiką. Groja netik latvišką muziką – dainas ir šokius. Daugelį instrumentų ir kostiumų pasidirbdino patys muzikantai, remdamiesi istoriniais šaltiniais. Šiuo metu kolektyve groja penki žmonės. „Abra“ nuolat dalyvauja tarptautiniuose ir tautiniuose folkloro festivaliuose.

 


Roger Watson – Anglija

Roger Watson groja Anglijos šokių muziką dviejų ir trijų eilių diatoniniais akordeonais. Jis taip pat dainuoja tradicines anglų dainas ir šiuolaikines dainas tradiciniu stiliumi. Jis taip pat moko mozikos ir tradicinių šokių ir rengia įvairius renginius. Jo karjera tęsiasi jau daugiau nei keturiasdešimt metų. Jo naujausi projektai jungia įvairių Anglijos etninių grupių muzikos elementus, suteikiant naują akustinį skambesį. Jį jau girdėjome “Griežynėje” 2004 metais.
www.rogerwatson.co.uk
www.bokahalat.co.uk



Alban Faust – Švedija

Vienas geriausių ir įdomiausių Švedijos muzikantų, gimęs Achene – Vokietijoje. Dar vaikystėje susidomėjo muzika, o jaunystėje ir instrumentų gamyba. Šiandien jis puikus dūdmaišių gamintojas ir „gydytojas“. Jis taip pat puikus muzikantas, kuriantis įvairius projektus vienas ir su žymiausiais pasaulio folk muzikos atlikėjais. Taip pat groja ir Viduramžių muziką. Jau daug metų moko groti dūdmaišiu.


Andris ir Aida Kapusts -  Latvija

Tai šeimyninis duetas. Andris Kapusts - folklorininkas, multiinstrumentininkas, festivalių ir kitokių muzikinių renginių, seminarų organizatorius, folkloro grupės "Grodi" įkūrėjas ir vadovas, world music projekto "Arpus laika" autorius. Dažnai koncertuoja su žmona Aida Rancane - gero liaudies smuikininko dukra. Muzikantai puikiai atlieka įvairių Latvijos regionų ir epochų muziką, tačiau nesitenkina vien tiktai archainio folkloro restauravimu ir reprodukavimu, bet autentikos pagrindu kuria ir savo muzikinio folkloro modelį.


Todar Kaškurevič - Baltarusija

Profesionalus dailininkas, vienas iš etnokosmologijos centro “Krivija” steigėjų, dūdmaišių meistras ir virtuozas. Tyrinėja dūdmaišių muzikos tradicijas (instrumentų tipus, repertuarą, mitologinius aspektus ) Baltarusijoje, Lietuvoje ir Latvijoje. Taip pat rekonstruoja ir gamina šio tipo instrumentus, studijuoja grojimo tradicijų tapatumus ir skirtumus. Parašė knygą “Dūda Didžiosios Kunigaikštystės žemėse”, kuria filmą apie Baltarusijos dūdmaišius.



Vilniaus Griežynė - Lietuva

yra specialus festivalio projektas. Tai trys lietuviško tradicinio smuikavimo atstovai: Evaldas Vyčinas, Gaila Kirdienė ir Algirdas Klova. Visi jie labai individualūs muzikantai, turintis savo stilių ir smuikavimo manierą – išraiškingi ir ryškūs, tačiau suėję į vieną kompaniją, stengiasi išsaugoti tradiciją. Girdėsite jų pačių ekspedicijose užrašytas melodijas.



 
 

 

 

 

 

© 2008

D. Lingė