Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Apie 2006 m. suaugusiųjų corų konkursą

IŠRINKTI GERIAUSIEJI

                  2006 m. spalio 13-14 dienomis Vilniuje  antrajame šalies suaugusiųjų chorų konkurso etape dėl nugalėtojų vardų varžėsi 25 chorai. Šis Lietuvos liaudies kultūros centro ir Lietuvos chorų sąjungos organizuojamas konkursas yra didžiausias chorinio meno renginys šalyje.
                   Pirmasis turas vyko balandžio ir gegužės mėnesiais šešiuose didžiuosiuose miestuose. Iš viso dalyvavo 121 choras. Čia paaiškėjo regionų pajėgiausieji.
                    Į finalinį konkurso etapą atrinkti kolektyvai dainavo Šv. Kotrynos bažnyčioje, tampančioje svarbiu sostinės muzikos ir meno centru. Penktadienį konkursiniai pasirodymai vyko nuo 18 – 21 val., o šeštadienį – nuo vidurdienio iki 20 val. Po to buvo paskelbti abiejų lygių ir abiejų kategorijų-lygių balsų (vyrų ir moterų) bei mišrių chorų nugalėtojai. Jiems įteikti prizai ir piniginės premijos.
                Chorus vertino šešių narių komisija, kurioje dirbo žinomi Lietuvos chorvedžiai ir kompozitoriai: Vytautas Miškinis, Povilas Gylys, Vaclovas Augustinas, Algimantas Lopas bei kompozitorė Nijolė Sinkevičiūtė. Komisijos pirmininkas – vokietis Dolfas Rabusas, kuris yra Bavarijos muzikos akademijos vadovas ir dviejų tarptautinių chorinės muzikos renginių direktorius.
              Konkurso laureatai:
                Šiųmetis renginys - 2002 metais surengto pirmojo Lietuvos chorų konkurso natūrali tąsa, juo siekta įvertinti chorinio dainavimo lygį šalyje ir paskatinti chorinės kultūros ugdymą.Be to, konkursas padės šalies chorams geriau pasirengti 2007 metų Lietuvos dainų šventei „Būties ratu“.
                Finalinio konkurso pabaigoje svečiavosi Lietuvos vaikų ir jaunimo centro vaikų choras „Kivi“, kuris šiais metais tapo Pasaulinės chorų olimpiados Ksiamenyje (Kinija) čempionu, pelnęs aukso medalį vokalinio džiazo a capella kategorijoje. „Kivi“ pasirodymas nepaprastai pagyvino rezultatų laukimą. Choras susilaukė audringų aplodismentų.
               Renginio svečiai ir dalyviai džiaugėsi galimybe pabendrauti, puikia finalinio turo aplinka ir akustika. Šv. Kotrynos bažnyčia buvo pilna žiūrovų. Ne vienas klausė, kada vyks kitas konkursas.

Donatas Zakaras