Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Baltijos šalių atstovų susitikime – dėmesys studentų dainų ir šokių šventei „Gaudeamus".
2020-06-17

 

Birželio 17 d. Lietuvos nacionaliniame kultūros centre vyko posėdis, skirtas Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventei „Gaudeamus“ aptarti. Devynioliktą kartą rengiama studentijos šventė 2021 m. birželio 18–20 d. trijų šalių jaunimą suburs Lietuvos sostinėje Vilniuje.

Lietuvos kūrybinė grupė kartu su festivalio organizacinio komiteto nariais bei kultūros ir švietimo organizacijų atstovais iš Estijos ir Latvijos aptarė svarbiausius būsimos šventės aspektus, organizacinius klausimus. Didžiausias dėmesys skirtas festivalio koncepcijai, renginiams, programai, darbo grupių sudarymui ir veiksmų plano parengimui. Delegacijos iš užsienio lankėsi ir būsimų renginių vietose, apžiūrėjo koncertų, gyvenamųjų vietų erdves.

Numatoma, kad studentų festivalio renginiai kitų metų vasarą vyks Vilniaus rotušės aikštėje, Šv. Kotrynos ir Šv. Jonų bažnyčiose, Kalnų parke.

Posėdyje taip pat svarstytos priemonės ir veiksmai, kaip paskatinti jaunimą įsitraukti į kultūros ir kūrybos sektorius, puoselėti meninį užimtumą, laisvalaikio kultūrą, gilintis į savos šalies tradicijas.

Daugiau nei pusšimtį metų skaičiuojanti šventė – reikšmingas trijų šalių kultūrinio gyvenimo įvykis, tvirtai Baltijos jūros pakrante žengianti studentų dainų švenčių tradicija. Pirmą kartą „Gaudeamus“ vyko 1956 m. Estijoje, Tartu mieste. Vėliau šventę paeiliui imta rengti Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.