Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Dainų šventės žygis keliauja per Lietuvą: septintoji stotelė – Anykščiai
2024-03-15

 

Šiemet Lietuvos dainų šventė mini 100 metų jubiliejų. Gruodį prasidėjęs Dainų šventės žygis per Lietuvą – vienuolikos renginių ciklas, kuriuo siekiama paminėti Dainų šventės metus bei Lietuvos miestų ir miestelių bendruomenėms padėti pajusti šios didžios šventės dvasią.

Šį šeštadienį, kovo 16 d. 16 val., artėjančioje Dainų šventėje dalyvausiančius ir jos laukiančius žygis suburs Antano Baranausko aikštėje Anykščiuose. Šventiniame renginyje skambės pasakojimai apie gražią ir turtingą Anykščių krašto dainų ir šokių švenčių tradiciją, dalyvaus ir būsimos Dainų šventės repertuaro kūrinius atliks chorai, šokių kolektyvai, folkloro, kanklių ansambliai, teatrai iš Rokiškio, Utenos, Zarasų ir Anykščių.

Susirinkusiuosius sveikins Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis, žygio organizatoriaus Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. Renginį ves žurnalistė Eglė Daugėlaitė.

Renginys dovanos ne tik šventinę nuotaiką bei puikius meno kolektyvų pasirodymus, bet ir pavasarišką, Lietuvos dainų šventės šimtmetį simbolizuojančią, šimto inkilų kėlimo akciją. Inkilus, tapsiančius pagrindiniu žygio akcentu, šventės šaukliu ir papuošiančius miestą vasario mėnesį gamino anykštėnai – šeimos, moksleiviai, bendruomenės ir visi šiai šventei neabejingi žmonės.

Tęsdamas kelionę per Lietuvą žygis kovo, balandžio mėnesiais aplankys Mažeikius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę.