Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Mėgėjų meno kolektyvų vadovai gilinosi į kompiuterinio natų rinkimo ir maketavimo ypatumus.
2020-06-12

 

Baigėsi dvi savaites trukę „Vokalinės ir instrumentinės muzikos natų rinkimo ir maketavimo kompiuterinėmis priemonėmis pradmenys“ nuotoliniai kursai, kuriuose dalyvavo chorų, vokalinių ansamblių, pučiamųjų, liaudies muzikos instrumentų orkestrų, kapelų, folkloro ir liaudiškos muzikos ansamblių vadovai.

Seminaro dalyviai gilinosi į kompiuterinio natų rinkimo ir maketavimo ypatumus, mokėsi fortepijono klavyro su choro redukcija rinkimo, ansamblių partijų maketavimo, analizavo fortepijono partijų specifiką ir kt. Seminare buvo pateikta ne tik teorija, bet vyko ir praktinės užduotys.

Virtualius mokymus vedė Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos teorijos ir pedagogikos bei Šiuolaikinių menų katedrų docentas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros asistentas, kompozitorius Sigitas Mickis.

Mokymuose, kuriuos organizavo Lietuvos nacionalinis kultūros centras, dalyvavo 60 mėgėjų meno kolektyvų vadovų iš visos Lietuvos. Seminaro dalyviams išduoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.